http://www.houseofkata.nl

http://www.dakenwandcenter.nl

 

http://www.assurantiesite.nl/autoverzekering/

http://www.gdkoi.nl

 

http://www.nipponkoigarden.com

 

 

http://www.nikoi.nl

 

http://www.rbfoto.nl

http://www.rr-koi.nl

http://www.timmerentimmer.com

http://www.koigate.nl

http://www.houseofkata.nl


 
 
 

Geen gebeurtenissen deze maand.

ZMDWDVZ





12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31





 
Forums

Ga naar pagina       >>  
Auteur Bericht
haaaanz
vrijdag 08 mei 2015 - 16:10:28
Geregistreerde deelnemer #6685
Geregistreerd: zondag 20 maart 2011 - 00:10:47
berichten: 60

in mijn vorige huis had ik een vijver aangelegd. zie hiervoor topic klik
foto's doen het daar helaas niet meer.

We wonen intussen ruim 2 jaar in ons nieuwe huis en de tuin is hier volledig op de schop gegaan.
Uiteindelijk is er een vak overgebleven van 4,8 bij 1,6 meter waar een vijver gebouwd gaat worden. Het filter zal buiten deze maat komen te staan.



Het zal geen volledige koivijver worden. zullen er wel een paar in komen.

bedoeling is om te werken met 3 verschillende niveaus:
133cm diep
60cm diep
30cm diep

de vijver zal 73 cm boven de grond uitsteken en de bedoeling is om een raam erin te zetten van ongeveer 120cm bij 50cm.

intussen is er ook een tekening gemaakt (zie bijgevoegd in de zip file).
ik wil de vijver gaan opbouwen door kalkzandsteen te gaan lijmen.

als alles goed gaat ga ik misschien over 2 weken starten met de bouw.
ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.

vijvertekening__a2.zip



Terug omhoog
edwin v. Hout
vrijdag 08 mei 2015 - 17:26:41
Geregistreerde deelnemer #1071
Geregistreerd: woensdag 10 november 2004 - 17:51:16
Woonplaats: geldrop
berichten: 1139
zou met 3 verschillende niveaus gaan werken meteen schrappen maak vijver een diepte of word het een siervijvertje als er koi in komen minimaal150 cm diep
Terug omhoog
adje_1
vrijdag 08 mei 2015 - 18:48:00
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
niet om edwin tegen te spreken,
als je geen planten wild gebruiken dan zou ik het hooguit in twee niveaus doen of alles de zelfde diepte,

maar dit is alleen redelijk te doen als je gebruik van planten wild maken,

dus ik ga even uit dat je verschillende niveaus wild omdat je er planten in wild hebben anders zou ik het zoals edwin zegt vergeten die verschillende dieptes.

dan bv 140-150
en bv 120 voor zuurstof/gele plomp.
dan een 90 mits dat bedoeld is voor eventuele planten,
30 zou ik niet doen veel last van draadalg of het moet alleen een rand zijn waar wat manden op kunnen staan,de grootste manden zijn 30,heb je er 3 jaar geen omkijken naar,
ga je bv mandjes gebruiken voor bv lissen en stopt die in mandjes van 20-25 kun je na 2-3 jaar alles gaan verpotten.
ps bij grote plantmanden en dus lissen kun je beter stevige kratjes gebruiken,de manden zijn leuk als ze onder water zitten,wegen ze niets,maar owee als het boven water moet komen,eeuu dan kan het voorkomen dat je voorover de plomp ingaat
een voorbeeldje




[ Bijgewerkt vrijdag 08 mei 2015 - 18:49:57 ]
Terug omhoog
adje_1
vrijdag 08 mei 2015 - 18:57:08
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
aanvulling bij gebruik van plantenmanden goed afdekken met wat,
koi ook al zijn het er maar 4-5 eeuu graven anders in 1 nacht je 5-10 manden helemaal leeg,
met kleine koitjes kun je een paar dikke stenen er op leggen,maar naar een jaar of twee is dat een speelbal voor ze en ben je alsnog aan de beurt,want reken er ok dat ze sterk worden,,
eeuu spreek uit ervaring,wat het graven aangaat
Terug omhoog
haaaanz
maandag 11 mei 2015 - 10:27:57
Geregistreerde deelnemer #6685
Geregistreerd: zondag 20 maart 2011 - 00:10:47
berichten: 60
het wordt niet per definitie een koivijver. zullen wel 3 a 4 koi's in komen maar voornamelijk andere vissen.

bedoeling is inderdaad het 30cm diepe gedeelte een plantendeel te maken en de plek waar het water wat warmer wordt t.b.v. voortplanting.

ik dacht eerst aan een beluchte bodemdrain. maar aangezien ik er niet aan had gedacht dat deze dan voor het raam zit ga ik denk ik toch voor 2 losse luchtstenen die ik aan de randen van het diepe deel leg.

Hebben jullie goede adressen om kalkzandsteenblokken vandaan te halen? (liefst laten bezorgen)
Heb nu al een offerte aangevraagd bij calduran maar wil er eigenlijk meer aanvragen.
Terug omhoog
geer
maandag 11 mei 2015 - 23:18:14
Geregistreerde deelnemer #834
Geregistreerd: vrijdag 10 september 2004 - 14:38:28
Woonplaats: assen
berichten: 2261
wens je succes met de plannen die je hebt
maar denk wel aan de temperatuursschomelingen die je krijgt straks,
Terug omhoog
edwin v. Hout
dinsdag 12 mei 2015 - 17:32:16
Geregistreerde deelnemer #1071
Geregistreerd: woensdag 10 november 2004 - 17:51:16
Woonplaats: geldrop
berichten: 1139
4 kois zeg je nu al dat je nog een keer een koi vijver maakt maar toch succes
Terug omhoog
adje_1
dinsdag 12 mei 2015 - 20:04:59
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
maak je het wel een koi geschikte vijver?? ps groot begrip, dan kun je ook alle vissen houden maar dan heb je de keuze nog om geheel op koi over te stappen
de 1 vind planten in de vijver maar niets?die willen een vierkante bak,met een paar kleuren vissen er in,
en de ander zoals ik heb schijt/parden my frens aan die voorwaarden van 150 minimaal ,immers op 150++ diepte groeit haast geen enkele plant, op een plomp en een enkele zuurstof plant na.
of geen ondiepe stukken??,ze liggen hier heerlijk de halve dag in het zonnetje,dus die temp verschillen zoeken ze zelf op,ze kunnen zelf wel beslissen waar ze zwemmen immers.
enigste wat je swinters moet is er een kap/buble/noppen folie etz over doen,,maar ja dat doen de meesten met 150-200 diepte ook..

ps is sandwich panelen niets?? die zijn er planty te krijgen
Terug omhoog
haaaanz
vrijdag 22 mei 2015 - 22:27:40
Geregistreerde deelnemer #6685
Geregistreerd: zondag 20 maart 2011 - 00:10:47
berichten: 60
de vijverbouw is gestart. is alleen van hout geworden.

eerste frame is gezaagd en heel veel voorgeboord. morgen verder en in elkaar schroeven.

ik heb een superfish pond eco 8000 pomp. kan ik deze gravity gevoed gebruiken?

Zit wel op zowel in als uitlaat een schoefdraad op maar kan het niet goed terugvinden.

Terug omhoog
geer
zaterdag 23 mei 2015 - 01:26:37
Geregistreerde deelnemer #834
Geregistreerd: vrijdag 10 september 2004 - 14:38:28
Woonplaats: assen
berichten: 2261
haha je maakt me nieuwschierig hoor
succes met de bouw .
vooral veel fotos plaatsen
Terug omhoog
Hans Arends
zaterdag 23 mei 2015 - 11:26:52

Geregistreerde deelnemer #1
Geregistreerd: donderdag 31 augustus 2006 - 09:04:23
berichten: 3828
We gaan je volgen succes
Terug omhoog
Website
Bassiekoi
zaterdag 23 mei 2015 - 12:08:15
bassiekoi
Geregistreerde deelnemer #2816
Geregistreerd: zaterdag 19 november 2005 - 21:42:39
Woonplaats: Ergens in Nederland.
berichten: 7103
Heel veel succes met alles.
Terug omhoog
adje_1
zaterdag 23 mei 2015 - 16:24:16
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
haaaanz schreef ...



ik heb een superfish pond eco 8000 pomp. kan ik deze gravity gevoed gebruiken?

Zit wel op zowel in als uitlaat een schoefdraad op maar kan het niet goed terugvinden


achter dat rooster deze zit met 1 schroefje onderaan de pomp vast,zit een gewone schroef ingang, als je het schroefje er uit hebt de zijkanten iets indrukken en hij gaat er af,niet weg gooien
zet je daar dus een schroef stuk op,met gelijk een verloop naar de grote van je uitgang,
en bovenop zit nu zo een bol/draaischijf om te stellen,vervang die/dat draaistuk ook.. wil nog wel eens lekken,
en zet daar dus ook een schroefstuk op,met een buis of een dikke rubber slang,dus niet die geribbelde plastic slangen die gaan als ze teveel in de zon liggen verstaffen,en beweeg je het dan een keer zit er gelijk een scheur in,
en zet deze pompen vlak ze willen wel eens gaan piepen als ze schuin hangen
en piepen betekend slijten ,:-)
ps hier een voorbeeld met wat ik bedoel met rubber bochten etz -url-

aangepast
de buis naar beneden dus vanaf je filter naar de pomp kan ook veel lager/langer,
de uitgang zit bij de meeste filters hoog en bij gravety is die zelfde uitgang dus ook je beveiliging
en nu kan ik de tekening 1 niet meer vervangen.
dus zie tekening 2



[ Bijgewerkt zaterdag 23 mei 2015 - 17:55:26 ]
Terug omhoog
Bassiekoi
zaterdag 23 mei 2015 - 16:43:08
bassiekoi
Geregistreerde deelnemer #2816
Geregistreerd: zaterdag 19 november 2005 - 21:42:39
Woonplaats: Ergens in Nederland.
berichten: 7103
Is het niet verstandiger om de buis in het filter nog lager te zetten ivm doorstroom filter?
Hoe veel m3 word deze vijver straks?
Terug omhoog
adje_1
zaterdag 23 mei 2015 - 17:20:03
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
bassie ik ga even uit van een bestaand filter die de uitgang bovenin heeft ,
en het filter moet natuurlijk wel die 8000 liter pomp aan kunnen,
zet je er een filter voor die maar 6000 of dus maximaal 8000 liter aankan,en de pomp trekt ook 8000 liter hoeft er maar wat te verstoppen in het filter of de pomp draait droog,
als het bv een vijver is van 10.000 liter dan zou ik al kijken naar een filter die gravety kan/is
met minstens een uitgang van 110 die bv 15000 liter vijver aankan,en dan een pomp gebruiken van hooguit 6000 liter.
maar hij vroeg of deze pomp droog opgesteld kan worden,en dan is dit naar mijn weten de enigste manier om de pomp semi droog te kunnen opstellen,een echte droog pomp is veel duurder.
sommigen zetten de pomp ook wel in de laatste kamer maarja dan ben je een kamer kwijt.
of zetten na het filter een extra ton waar de pomp instaat,
maar dat kun je ook oplossen door dus een zo groot mogelijke buis tot aan de pomp te gebruiken,en omdat de uitgang van je filter hoger zit
maar je pomp kan natuurlijk lager als het gat in je filter maar hoog zit.
die 25 cm die ik aanhield is maar een voorbeeld dat de pomp wel onder waterniveau moet,
maar het kan natuurlijk ook zo. of bedoel je dit niet





[ Bijgewerkt zaterdag 23 mei 2015 - 17:32:58 ]
Terug omhoog
adje_1
zaterdag 23 mei 2015 - 17:28:36
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
ik had op me eerste tekening beter kunnen vermelden dat de uitgang van je filter bij gravety gelijk ook je beveiliging is
Terug omhoog
adje_1
zaterdag 23 mei 2015 - 17:58:52
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
dit was tekening 1


Terug omhoog
haaaanz
zaterdag 23 mei 2015 - 22:05:59
Geregistreerde deelnemer #6685
Geregistreerd: zondag 20 maart 2011 - 00:10:47
berichten: 60
bedankt voor je reactie!
als je op de foto kijkt zie je op de achtergrond (achter de 2 korte frames) de 2 filterbakken staan. weet even niet meer welk type het precies meer is.

hebben zowel in en uitvoer bovenin.

Goede om de aanvoerpijp van de pomp breed te houden om ruim water te laten houden. die ga ik meenemen.

vandaag verder gegaan. wat een pokkewerk al die schroeven te moeten voorboren. duurt eeuwigheid met al dat hardhout.... zitten intussen ongeveer 90 schroeven in nu. ben op 1/3 van het 3de (grote) frame.

morgen vroeg weer verder.
Terug omhoog
haaaanz
zaterdag 23 mei 2015 - 22:29:34
Geregistreerde deelnemer #6685
Geregistreerd: zondag 20 maart 2011 - 00:10:47
berichten: 60
de uitgang van de pomp is 50mm. kan ik de retourbuis dan ook het beste 50mm doen?
Terug omhoog
adje_1
zondag 24 mei 2015 - 12:58:43
ad
Geregistreerde deelnemer #6308
Geregistreerd: vrijdag 12 februari 2010 - 11:04:03
Woonplaats: flevoland
berichten: 147
dat zijn koppel filters kan het connect clear zijn??, 150 liter?? per bak twee kamers meen ik.
ps bij die koppel filters kun je om ze te koppelen misschien ook beter een rubber stuk zetten, ook weer om spanningen onderling op te heffen,

spanningen in/tussen filters kan lang goed gaan maar ik heb het hier ook gehad dat het filter ging scheuren,,vergeet niet een filter van 150 of 250 liter weegt op dat moment 150-250 kg

de retour,,dus je pomp na de filters en dan de retour vijver,
en op deze pomp zit een 50 mm wartel?? kun je ook gewoon door gaan met 50 ,,
,,,maar ,,,ik denk altijd zo,, als i weer druk moet opbouwen in zo een dunne leiding,heb je dat i weer harder moet werken,
ik zou gewoon met de retour verlopen naar een 70 of 80 tikkie groter

ps en vergeet niet dat elke haakse bocht veel verlies geeft,in pvc raden ze dan vaak aan om twee keer 45 graden te gebruiken inplaats van 1 keer 90 graden.

en de rubber bochten zijn vaak ineens goed te gebruiken zijn zeg maar twee 45 graden in 1 bocht,dus wat ruimer, en niet zo als bij pvc ineens haaks de bocht om.dat remt verschrikkelijk.

zo dus ook naar je filters toe minstens 110 vanaf de drain gebruiken
en geen haakse bochten,,maar wel ,,drukbuis,, die goed verlijmen en goed in de kit zetten, je hebt er niets aan dat je buizen lek zijn als je klaar bent,
en test goed op lekken,de drain en de buizen,


Terug omhoog
Ga naar pagina       >>   

Ga naar:     Terug omhoog


Publiceer deze discussie: RSS 0.92 Publiceer deze discussie: RSS 2.0 Publiceer deze discussie: RDF
Powered by e107 Forum System